کد خبر 1411257
تاریخ انتشار: ۱ شهریور ۱۴۰۱ - ۲۳:۲۸
سعدالله زارعی

اگر بناست توافق کنیم، هزینه آن را به‌درستی از طرف طماع و غدار مطالبه نمائیم.کمترین مطالبه ما باید حذف کامل و همیشگی همه تحریم‌های ظالمانه و یافتن اطمینان از آن باشد.همان که در شروط رهبر انقلاب نیز بود

به گزارش مشرق، سعدالله زارعی طی یادداشتی در روزنامه کیهان نوشت:

در پرونده هسته‌ای ایران، یک جریان مرموز که در بعضی نهادهای تخصصی کشور هم رخنه‌هایی دارد، روی «اضطرار ایران» مانور می‌کند و درصدد است ذیل این وضعیت خودساخته و دروغین، کشور را وادار به پذیرش چیزی کند که با منافع ملی و مصالح و حتی امنیت آن سازگار نیست.

چندی قبل یکی از این افراد گفته بود ایران به ۲ - ۳ سال فضای آرام احتیاج دارد تا بتواند از شرایط اضطرار عبور کند. این در حالی است که مسئولین اقتصادی دست‌اندرکار اداره مملکت، یک‌صدا شاخص‌های اقتصادی کشور را رو به پیشرفت می‌دانند.

شرایط اضطراری به شرایطی می‌گویند که بر اثر بروز یک فاجعه یا وقوع بلایای طبیعی و انسانی در یک سازمان و یا در یک کشور پدید می‌آید و اگر به فوریت چاره نشود و برای برون‌رفت از آن هزینه‌های سنگین و غیرمتعارفی مورد پذیرش قرار نگیرد، خسارت سنگین و تلفات زیادی پدید می‌آید.

در این شرایط باید تیم واکنش‌های اضطراری تشکیل و روند جاری کنار گذاشته شود و اقدامات فوری فراساختار جایگزین آن گردد. در واقع وقتی صحبت از شرایط اضطراری در یک کشور می‌شود، دولت باید با نادیده گرفتن بسیاری از اصول که به امور اساسی کشور مربوط می‌شود، به اتخاذ سیاست‌هایی که در علوم سیاسی، «حیاتی» خوانده می‌شوند، روی آورد.

بعضی از افراد به ظاهر کارشناس و دلسوز در حالی که ایران شرایط بسیار سخت‌ تحریمی را ماه‌ها و حتی چند سال است پشت سر گذاشته، وانمود می‌کنند وضعیت اقتصادی کشور و اوضاع اجتماعی مردم از هر زمانی سخت‌تر است و باید از خیر موضوعاتی از قبیل استقلال و برنامه‌های بلندمدت ناظر به پیشرفت کشور گذشت و فکری برای حفظ کشور و حیات مردم کرد!

این در حالی است که از یک‌سو بهبود شرایط کشور نسبت به چند سال گذشته اظهرمن‌الشمس است و از سوی دیگر مسئولین اقتصادی که قاعدتاً باید زودتر از این به اصطلاح کارشناس‌ها، وجود بحران در اقتصاد کشور را لمس کنند، با صراحت می‌گویند علی‌رغم گرانی‌های موجود و غیرقابل قبول بودن آن، اقتصاد ایران طی سه سال اخیر، پی‌درپی شرایط بهبود را تجربه کرده است.

کما اینکه بعضی نهادهای اقتصادی بین‌المللی که به‌دلیل اینکه ابزار سلطه غرب بر دنیا هستند، آرزوی اضمحلال اقتصادی کشور مستقلی چون ایران را دارند، با صراحت از رشد اقتصادی ایران طی سال‌های اخیر خبر داده‌اند.

به عنوان مثال پایگاه خبری بانکداری الکترونیک «بانک جهانی» در ژانویه ۲۰۲۲، رشد اقتصادی ایران در سال ۲۰۲۱ را که قبلاً ۲/۴ درصد - یعنی روندی مثبت را برای اقتصاد ایران پیش‌بینی کرده بود - رشد اقتصادی ایران در این سال را ۳/۷ درصد اعلام کرد.

بانک جهانی در این گزارش پذیرفت که رشد اقتصادی ایران در سال ۲۰۲۱ را ۱/۳ درصد کمتر از رشد واقعی آن پیش‌بینی کرده بود در حالی که ایران در سال ۲۰۲۱، رشد ۴/۱ درصدی را تجربه کرد.

همین نهاد اقتصادی بین‌المللی رشد ایران در سال ۲۰۲۲ را ۵/۵ درصد پیش‌بینی کرده است که ۱/۸ درصد نسبت به پیش‌بینی آن در سال ۲۰۲۱ بیشتر است.

در این میان دولت ایران اعلام کرده است که رشد اقتصادی ایران در سال ۲۰۲۳، ۸ درصد خواهد بود. بعضی کارشناس‌های بانک جهانی اعلام کرده‌اند رشد اقتصاد ایران در سال آینده میلادی (۲۰۲۳) احتمالاً حدود

۷ درصد خواهد بود. بر همین اساس بانک جهانی و صندوق بین‌المللی پول بااندکی تفاوت، رتبه اقتصادی ایران در سال گذشته میلادی را ۲۲ معرفی کرده‌اند. لازم به ذکر است در فاصله سال‌های ۱۳۹۵ تا ۱۳۹۹ رتبه اقتصادی ایران بین ۱۸ تا ۲۸ در نوسان بوده است.

مسئولین اقتصادی ایران از جمله آقایان مخبر معاون اول رئیس‌جمهور، میرکاظمی رئیس‌سازمان برنامه و بودجه، اوجی وزیر نفت و خاندوزی وزیر اقتصاد ایران با صراحت وجود وضعیت اضطراری را یک دروغ بزرگ دانسته‌اند.

در این میان وزیر نفت جمهوری اسلامی می‌گوید صادرات نفت ایران و ورود ارزهای ناشی از آن، روند صعودی دارد، به گونه‌ای که صادرات نفت و میعانات ایران که در اردیبهشت گذشته ۹۵۰ هزار بشکه در روز بود، در تیرماه گذشته، ۱/۱ میلیون بشکه را تجربه کرد، وی اعلام نمود ایران با سیاست فعلی توسعه موقعیت اقتصادی بندرعباس و جاسک و پروژه‌های پتروپارس‌ به‌زودی می‌تواند به یک موقعیت جهشی هم برسد.

جریان مرموز مورد اشاره، با اضطراری معرفی کردن شرایط، درصدد بن‌بست‌نمایی در اقتصاد کشور است؛ تا از یک‌سو مردم را دچار اضطراب و نگرانی نموده و از سوی دیگر غرب را به نتیجه‌بخش بودن فشارها بر اقتصاد ایران امیدوار کرده و بر تداوم آن تأکید نمایند.

آنان در حالی که شرایط اقتصادی کشور ظرفیت اتخاذ سیاست‌های پیش‌برنده دارد، با تبلیغات زیاد و رخنه در بعضی نهادها اصرار دارند مسئولان را وادار به اتخاذ تصمیمات غلط نمایند.

البته باید گفت زمان تأثیرپذیری نهادهای تخصصی و مسئولان کشور از این نوع تبلیغات هدف‌دار به پایان رسیده است. در یک زمانی همین به اصطلاح کارشناس‌های اقتصادی! رئیس‌جمهور سابق را به جایی رساندند که جلوی دوربین‌ها و در اجتماع مردم بگوید برای تأمین آب مردم هم به توافق با غرب - و در واقع دادن امتیازات بزرگ - احتیاج داریم.

همین نفوذی‌ها یک زمانی القا کردند که آمریکایی‌ها آماده‌ اجرای توافق با ایران هستند و توانستند وزارت خارجه سابق ایران را به این نتیجه برسانند که امضای وزیر خارجه آمریکا تضمین است.

نفوذی‌ها این روزها وانمود می‌کنند امضای توافقنامه‌- ‌ای که به دلیل آنکه متعادل نیست، منافع ایران را تأمین نمی‌کند و ثانیاً هیچ اعتمادی به طرف مقابل وجود ندارد - برای کشور راهگشاست و تأخیر در امضا و اجرای آن برای کشور خسارت‌بار خواهد بود.

این در حالی است که همه می‌دانند ـ و مسئول محترم و صادق مذاکرات هسته‌ای ایران هم با صراحت می‌گوید - غرب به توافق احتیاج مبرم دارد و اگر علی‌رغم شرط‌گذاری‌های ایران به آن حریص است، به خاطر مشکلات عدیده‌ای است که دارد و پس از جنگ اوکراین تشدید هم شده است.

با بررسی سندی که بورل رئیس ‌سیاست خارجی اتحادیه اروپا تهیه کرده و اصرار دارد طرف ایرانی بپذیرد، وضعیت روشن می‌شود. ایران در تیر ماه گذشته صادرات ۱/۱ میلیون بشکه نفت در روز را تجربه کرد و افزایش ۱۵۰ هزار بشکه به نسبت اردیبهشت‌ماه می‌تواند یک معیار برای افزایش عادی صادرات نفت و میعانات ایران باشد؛ این یعنی با این روند بدون اینکه از جیب صنعت هسته‌ای کشور ـ که با جد و جهد و تلاش خالصانه مهندسین جوان ایرانی به‌دست آمده است ـ هزینه کنیم، می‌توانیم به صادرات ۱/۵ میلیون بشکه نفت و میعانات در روز برسیم.

این در حالی است که در اردیبهشت و خرداد قیمت نفت و میعانات آن حدود ۱۲۰ دلار بوده است. در فضای توافق، قیمت نفت به حدود ۹۰ دلار رسید، یعنی ۳۰ دلار در هر بشکه ارزان شد.

کارشناسان اقتصادی غرب پیش‌بینی کرده‌اند، قیمت نفت در بازارهای بین‌المللی، پس از توافق، باز هم سقوط می‌کند و لااقل به ۸۰ دلار در هر بشکه می‌رسد. توافق می‌تواند صادرات ایران را به حدود ۱/۵ میلیون بشکه در روز برساند و شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد لااقل تا چند سال امکان رساندن صادرات نفت ایران به ۳ میلیون بشکه - که غربی‌ها برای پایین کشیدن قیمت نفت روی آن مانور دروغین می‌کنند - وجود ندارد. یعنی فعلاً زیرساخت آن فراهم نیست.

از آن طرف براساس آمار، واردات نفت اروپا در سال ۲۰۱۷، بیش از ۱۴ میلیون بشکه در روز و میزان واردات آمریکا در سال ۲۰۲۰ نزدیک به ۶ میلیون بشکه در روز بود و واردات هند، ژاپن، کره جنوبی، کانادا و استرالیا - که بخشی از بلوک غرب به حساب می‌آیند - در سال ۲۰۲۰ میلادی، جمعاً ۱۰/۰۸ میلیون بشکه در روز بوده است که جمع واردات کشورهای بلوک غرب ۳۰/۰۸ میلیون بشکه در روز می‌شود. حال بیائیم حساب کنیم که این کشورها از کاهش قیمت نفت از ۱۲۰ دلار در اردیبهشت ۱۴۰۱ به ۹۰ دلار در مرداد ۱۴۰۱، چه سود سرسام‌آوری به جیب زده‌اند!

در یک محاسبه ساده این کشورها در سایه مذاکرات وین و با تبلیغ روی نزدیک بودن زمان توافق نهایی در سه ماه گذشته، نزدیک به ۸۴ میلیارد دلار به جیب زده‌اند.

جالب‌تر این است که این درآمد مجانی و آسان در صورت دست یافتن به توافق در وین طی یک سال - با احتساب بشکه‌ای ۸۰ دلار که کارشناسان آنها پیش‌بینی کرده‌اند - نزدیک به ۴۴۰ میلیارد دلار خواهد بود! حال این مبلغ را با وضعیت دریافت‌های اقتصادی ایران از این توافق محاسبه کنید.

ما با فرض اینکه صادرات‌مان بدون توافق در وضع فعلی ۱/۱ میلیون بشکه بماند - که روند افزایشی اردیبهشت تا تیر خلاف این را نشان می‌دهد - با احتساب رسیدن صادرات نفت ایران به ۱/۵ میلیون بشکه در روز، طی یک سال چه مابه‌التفاوتی دارد؟

با یک محاسبه ساده می‌توانیم بگوییم اگر ما در فضای عدم توافق، صادرات ۱/۱ میلیون بشکه در روز را سقف صادرات نفت و میعانات گازی خود در نظر بگیریم و قیمت نفت به قبل از زمزمه توافق - یعنی اردیبهشت ماه - برگردد، با احتساب ۱۲۰ دلار، طی یک سال مالی درآمد ایران به ۴۸/۱ میلیارد دلار می‌رسد.

حالا در فضای توافق، اگر صادرات نفت خود را به ۱/۵ میلیون بشکه در روز برسانیم و قیمت نفت حسب نظر کارشناسان اقتصادی غرب به ۸۰ دلار سقوط کند، درآمد ارزی یک سال ایران ۴۳/۸ میلیارد دلار خواهد شد و این یعنی افزایش صادرات و کاهش درآمد ارزی. و باز این در حالی است که ما باید دو فاکتور اقتصادی دیگر را هم در نظر بگیریم:

یک فاکتور تفاوت قیمت نفت در تابستان و زمستان است. با هشدارهایی که غربی‌ها به طور مکرر داده‌اند، اگر غرب نتواند راهی برای جبران کاهش صادرات نفت روسیه به اروپا پیدا کند، قیمت نفت در زمستان به احتمال زیاد از ۲۰۰ دلار فراتر می‌رود و این یعنی در ماه‌های آینده، غرب با یک تهدید و ایران با یک فرصت روبه‌رو خواهد بود.

فاکتور دوم خسارت اقتصادی، امنیتی و سیاسی ایران بابت بازگشت به تعلیق هسته‌ای است. جدای از اینکه کاهش میزان و درجه اورانیوم غنی‌شده ایران، برای کشور یک تهدید امنیتی است، از نظر اقتصادی هم به‌دلیل تأثیر گسترده صنعت هسته‌ای در شریان‌های اقتصادی کشور از صنعت کشاورزی تا صنعت دارویی، خسارت زیادی به همراه می‌آورد که با احتساب آن، عایدات اقتصادی ما از توافق، باز هم کاهش می‌یابد.

سخن پایانی این قلم این است که اگر بناست توافق کنیم، هزینه آن را به‌درستی از طرف طماع و غدار مطالبه نمائیم. کمترین مطالبه ما باید حذف کامل و همیشگی همه تحریم‌های ظالمانه و یافتن اطمینان از آن باشد. همان که در شروط رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز آمده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 14
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۲۳:۴۷ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۱
    7 1
    توافق باایران بنظرم بایددراولین گام خسارات برجامی رابدست بیاوریم مثل خسارات بتن ریزی وگرفتن خسارت ازداروهای پروانه ای وهمزمان گرفتن اموال بلوکه شده وطن
  • IR ۲۳:۴۷ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۱
    2 6
    ۱۰ کیلو برنج بسته به نوع برنج بین ۷۰۰ تا ۱۲۰۰ ت آب میخوره دو کیلو گوشت بخوای بگیری ۴۰۰ ت قیمت خونه یه چیز فضاییه اصلا همینطور قیمت ماشین همه اقلامم که ماشالا ماهی نهایتا دوماهی یکبار گرون میشن
    • IR ۰۲:۲۶ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۲
      5 1
      هنوز داریم نتیجه رای های کنسرتی و غربزدگی ۳۲ سال اخیر شماها رو پس میدیم
    • FR ۱۱:۴۷ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۲
      0 0
      ببین دوست من گرانی درسته و حرفی نیست ولی اگرقرارباشه هرچیزوتصمیمی رو باقیمت نخودلوبیا بسنجیم عاقبتی نخواهیم داشت چون هم پیازروبخوردت میدن هم کتک را . بخدا به اخر یک مصالحه غیر اصولی که فکرمیکنم تنم میلرزه . دیدی که سازش شد و قیمت ها این شد به اهداف هم نرسیدیم .ایا باید راه بوضوح غلط راادامه داد ؟باتشکر
    • IR ۱۵:۴۳ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۲
      0 0
      در جواب اونی که هر روز میاد نظر میده(مردم دارن تاوان رای کنسرتی و..رو پس میدن).. از این توهم خودساخته بیا بیرون..در این دولت همه چی مثل موشک داره میره بالا. وزیر اقتصاد و رفاه و معاون اول و... این دولت بودند که میگفتن فقط چهار قلم کالا میره بالا)(اما چهار هزار قلم رفت بالا) این دولت بود که می‌گفت بورس کار ما ولی مردم نابودگر شدن و..... مسکن که واویلا... اگه قرار بود همه‌اش تقصیر قبل باشه چرا اومدن؟؟؟ از توهم بیا بیرون و بی خیال پیام هر روزه رای کنسرتی شو
  • IR ۰۰:۲۹ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۲
    1 1
    با سلام ارزیابی واقعی از قیمت توافق مضمون تحلیل فوق است. فرضیه درستی است ولی در این باره چند نکته قابل توجه است. ۱- هدف اساسی برجام ازاله تحریم ها است. ج اا در دو دهه گذشته با مهارت ورزی خلاقانه ای ضمن مقابله با دست اندازهای امریکا و تروئیکای اروپایی با اتخاذ راهبردهائی تاریخ ساز و جدی بتدریج نفش فعالی در سطح ۱+۵ پیدا کرد. هم اکنون نقش ج اا در کیفیت امنیت و موضوع هسته ای ابعاد ساختاری پیدا کرده است‌. ۲- ازاله تخریم به عنوان یک هدف راهبردی به معنای رعایت منافع ملی در بازسازی بازار نفت و گاز و انرژی نیست‌. ج اا می تواند بدون توجه به امکان سنجی طرف غربی با خویشتنداری از ظرفیت های بازار نفت و گاز استفاده کند و حفظ قیمت های بالای ۱۰۰ دلار را هدف گذاری نماید‌. ۳- زمانیکه این امکان برای تقویم ارزش واقعی توافق با خصوم کشور فراهم می شود ، این وضعیت محصول راهبردها و سیاست های دوره تخاصم خصوم است‌. این راهبردها و سیاست ها یک مشروح تفصیلی است ، بطوریکه این سیاست ها در نهاد نظام تصمیم سازی کشور بارگذاری شده و با نهادینه شدن آنها در حال اثرگذاری شتابناک بر بنیه اقتصادی و راهبردی کشور است و به عبارتی در حال تقویت کشور در هدف گذاری ایران قوی است‌. بنابراین این بخش از تحول خارج از اراده و تاثیر گذاری برجام خواهد بود و این بخش با ازاله تحریم بنطر می رسد پتانسیل قوی تر شدن را تقویت خواهد کرد. ۴-- هنر ج اا تبدیل ذاتی یک تهدید به فرصت است. هم اکنون جنگ بیست ساله غربی ها به بهانه هسته ای به ایستگاه خاصی رسیدهذاست‌ این ایستگاه بارانداز تخلیه و پیاده کردن خصوم است. این یک نقطه عطف در جنگ تمام عیار و ترکیبی به بهانه هسته ای است. این ایستگاه سرآغاز تغییر محتوی تخاصم و فاز درگیری است‌ بنظر می رسد تهدیدها و پتانسیل این رویکرد با احتمال توافق تخلیه شده و دست بلند ج اا برای استفاده از فرصت های پیش رو فراهم می شود. یا علی پ
  • IR ۰۰:۳۳ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۲
    3 1
    حذف کامل تحریمها که در تحلیل خوب دکتر زارعی آمده بسیار مهم است چون فرق لغو یا حذف با تعلیق این است که تعلیق به راحتی می تواند برگردد ولی لغو یا غیر ممکن است یا بسیار سخت است و نیاز به تصویب مجدد دارد که کاری سخت است. احتمالا تیم هوشیار و پرتلاش هسته ای کشورمان با دقت حذف تحریمها را پیگیری می کند چون در هر صورت گذشت زمان به نفع ماست و غرب چاره ای جز تن دادن به خواسته های منطقی ایران ندارد. خدا را شکر که دولت قبلی و تیم قبلی رفتند و الان با فراغ بال و بصورت فنی و دقیق می توان روی توافق جدید تمرکز کرد تا کوچکترین کلاهی سرمان نرود و غربی های حیله گر و مفرور نتوانند روی هیچ کدام از کلمات فرعی این توافق هم دبه دربیاورند و به میل خودشان تفسیر کنند !
  • IR ۰۰:۳۳ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۲
    8 1
    حذف کامل تحریمها که در تحلیل خوب دکتر زارعی آمده بسیار مهم است چون فرق لغو یا حذف با تعلیق این است که تعلیق به راحتی می تواند برگردد ولی لغو یا غیر ممکن است یا بسیار سخت است و نیاز به تصویب مجدد دارد که کاری سخت است. احتمالا تیم هوشیار و پرتلاش هسته ای کشورمان با دقت حذف تحریمها را پیگیری می کند چون در هر صورت گذشت زمان به نفع ماست و غرب چاره ای جز تن دادن به خواسته های منطقی ایران ندارد. خدا را شکر که دولت قبلی و تیم قبلی رفتند و الان با فراغ بال و بصورت فنی و دقیق می توان روی توافق جدید تمرکز کرد تا کوچکترین کلاهی سرمان نرود و غربی های حیله گر و مفرور نتوانند روی هیچ کدام از کلمات فرعی این توافق هم دبه دربیاورند و به میل خودشان تفسیر کنند !
  • IR ۰۲:۰۷ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۲
    4 1
    من با همه فشاری که تحمل میکنیم و گرانی و تورم و حقوق کم و اجاره سرسام آور مسکن، باز هم راضی به دادن امتیاز به آمریکا نیستم. فکر میکنم اگه یک مقداری صبر کنیم و شرایط رو تحمل بکنیم، وضعیت به نفع ما و به ضرر آمریکا تمام خواهد شد. من یک معلم با 25 سال سابقه کار و مستاجر هستم. زندگی به شدت داره به من و خانواده من فشار میاره ولی به نظرم باید این شرایط رو تحمل کرد. فکر میکنم که پیروزی نزدیکه و اقتصاد هم بهبود پیدا میکنه. به زودی انشاالله.
  • رضا IR ۰۷:۰۷ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۲
    8 1
    درود به شرفت سعدالله ، هميشه خوب و منصفانه مينويسى ، بدون حب و بغض جناحى
  • احسان معتمدی IR ۱۰:۰۵ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۲
    1 0
    سیستم اقتصادی بانک جهانی و صندوق پول یعنی سلطه امریکا بر جهان لذا ایران و روسیه باید سیستم خود را ایجاد کنند و بانک پول و اقتصادشان را از انها جدا کنند باید مبادله با یورو و دلار را کاملا کنار بگذارند و نفت را با پول واحد خودشان بفروشند و سعی کنند چین را اضافه کنند و دیگر کشورها را اینکار امریکا را نابود می کند و ما را از مذاکره با غربی ها که ابدا فایده ای ندارد انها اقلا 200 سال است انواع و اقسام و هزاران هزار راه فریب و نیرنگ و جنایت را تجربه دارند مغز شیطان در مقابل انها مانند یک مورچه است و انها نژاد پرست هستند یعنی تمایل دارند نژادهای دیگر را نسل کشی کنند و به قتل برسانند و به صورت جد پیگیر این قضیه هستند و موارد ان برای مردم اشکار اشکار است مردم افریقا که با چشم خودشان دیده اند و کرونا و اینها هم شاهد مراتب است قیمت مذاکره باید برداشتن کامل تحریم باشد و اگر تحریم بود باید برنامه ها با شدت ادامه یابد ما باید برنامه اتمی خود را بیشتر و بیشتر کنیم و تحقیقات خود را زیاد کنیم امریکا هیچ غلطی نمی تواند بکند . این را حضرت امام فرمود اما افراد ضعیف ایمان به ان اعتقاد ندارند و می ایند در راس کار و ضربه به مملکت می زنند و هرگز نمیدانند چرا یا اینکه جواسیس انها هستند . اصولا حق و باطل ابدا در کنار هم نمی توانند باشند . برجام برای مملکت ما مفید نیست ولی توکل به خدا و عزم همه مسئولین و مردم برای کشور ما مفید است اگر مردم ما دعا کنند قدرت ما هزاران برابر بیشتر می شود و امریکا توسط عذاب خدا تنبیه خواهد شد ان شا الله
  • IR ۱۱:۱۰ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۲
    0 0
    تحریم ها تارهایی بود که خودمان در طول زمان با زیر پا گذاشتن منافع ملی و قواعد جهانی به دور خود تنیدیم و اگر همین امروز هم لغو شود بعضی از خسارت های آن جبران ناپذیر است
  • محمدایوب IR ۱۲:۰۹ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۲
    0 0
    در زمان شروع مذاکرات غربگدایان میگفتند هرروز در تعلل در مذاکره برجام وتاخیر در امضای آن روزی 1/5میلیون دلار کشور ضرر میکند وروحانی با دستپاچگی صنعت هسته ای را ویران کرد ظریف وعراقچی را با وانت فرستاد گلابی های برجام را بیارن که ترامپ آمدومست کرد وزد زیر برجام روحانی بعد هم بایدن آمد و روحانی کاسه گدایی دردست دنبال او التماس کرد که نشد که نشد حال باید آن حرام خواران اصلاح طلب رابیاورند وپاسخ دهند صنعت هسته ای نابود وکلی هزینه وارباب مستتان هم رفت بیرون وضرر روزی 1/5میلیون دلار ونابودی هسته ای را که باید بدهد چرا تو کشور ما صاحبان نفوذ وقدرتمندان پاسخگو نیستند
  • IR ۱۵:۳۹ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۲
    6 0
    تنها راه موفقیت ما، مقاومت در برابر شیطان بزرگ حیله‌گر و عدم توافق است. هرگونه توافقی با دشمن غدار، قطعاً به ضرر ما تمام می‌شود؛ آمریکا هرگز تمام تحریم‌ها را لغو نخواهد کرد و با توافق یا بدون توافق، هر روز بر تحریم‌ها خواهد افزود. باید سلطه‌ی دلار را بشکنیم و تحریم‌ها را خنثی و بی‌اثر کنیم.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس